"Balyeet!" is een TV show die we gemaakt hebben als eindopdracht voor de project lessen in periode 4 op het Creative College. We kregen de opdracht om een meer-camera productie te maken met als regisseur Frans Meijer (Oud regisseur van Veronica). Ik was camera 1 (gericht op de presentator, de jongen met het witte shirt en de bril).

De televisie show was bedoelt als show waarbij we terugkeken op de eindresultaten van de projecten uit periode 3 van de projectlessen. Deze projectlessen kregen we de opdracht om ons eigen product in AV te leveren, oftewel, alles was aan ons. De 2 gasten in de show, Michiel en Joost, hebben beide een eigen film gemaakt. Films over gepest worden (Mitchell Voeten & Joost), en een film over communiceren met de dood (van Michiel) werden hier naar voren gehaald, en hier werd duidelijk over gesproken. De presentatie is gedaan door Dennis Baljet.

Wat heb ik gedaan aan dit project:
- Ik heb de montage van de bumper gemaakt
- Ik heb het logo ontworpen en uitgewerkt in Adobe Photoshop
- Ik heb een camera bediend

Het was super leuk om voor het eerst een meer-camera productie te maken samen met een grote groep. Veel taken, veel lol. Een aantal mensen stonden in de regie-kamer te schakelen, en alles in de gaten te houden, een aantal mensen zordge ervoor dat het geluid goed werkte, het licht geschakeld werd, en wij waren met 4 man bezig met de camera's. Van te voren heb ik het logo gemaakt, en heb ik ervoor gezorgd dat er een bumper voor ons programma gemaakt werd.
Dit was een super leuke ervaring en een goed leermiddel voor ons als groep.
Op de onderstaande foto's is er een kijkje te nemen achter de schermen. Op de eerste 3 foto's zie je de groep instructies krijgen van regisseur Frans Meijer, waarop ik ook te zien ben (in de leren jas). Op de 4e foto sta ik achter camera 1. Ik ben hier de camera aan het scherpstellen. Op de laatste foto ben ik zelf niet te zien. Wel heb ik camera 1 (CAM1) scherpgesteld en klaargezet daar. Dit is overigens ook de regiekamer, net zoals op foto 1, 2 en 3.
(foto's gemaakt door Miel de Vries)
De locatie van de opnames zijn gemaakt op het ROC Midden Nederland, Creative College in Utrecht Overvecht. Op school hebben wij een paar studio's waarin deze opnames gemaakt zijn. De regie (laatste foto), is in lokaal 0.22 (klein regie kamertje naast studio 01) opgebouwd. De opnames waren in de studio (studio 01) gemaakt en hiervoor is door 3 docenten het decor opgebouwd.
Back to Top